Alvargården fokuserar på musik och kultur: "Levande"

Musikkvällar ska arrangeras i en avslappnande atmosfär.

delningar

Dan Sabel och Magnus Bergman kompletterar varandras verksamheter.

I förra veckan rapporterade 24Öland om att musikern och musikproducenten Magnus Bergman ska arrendera Alvargården B&B av ägaren Dan Sabel. Dan Sabel kommer att driva vidare Alvargården film- och kulturcenter samtidigt som Magnus ska driva pensionatet och bistron.

– Dans verksamhet och min verksamhet kommer att vara ett bra komplement till varandra, säger Magnus Bergman.

Bistron ska skötas tillsammans med kocken Patrik Gustavsson.

– Maten ska vara av bra kvalité, enkel och vällagad mat. I den mån det går ska vi försöka använda så mycket som möjligt av det närproducerade. Atmosfären ska kännas tillåtande och avslappnande. Man ska kunna komma och sitta och snacka och ta ett glas öl. Käka en god middag eller ta en tapas, säger Magnus.

Planen är att det ska arrangeras minst tre musikkvällar i veckan på en klubb som heter Little Big Pink Summerclub.

– En kväll kommer vi köra local heroes, artister som är från närområdet, Öland och Kalmar. En annan kväll ska vi ha husband där jag själv kommer att spela och även ta in lite gästartister. Temat kommer då att vara Woodstockfestivalen med musik från 60- och 70-talet. Sista kvällen ska vi köra originalartister från Sverige men även internationella artister.

Musikklubben ska arrangeras ute i trädgården utanför bistron och hängmattor och kulörta lyktor ska placeras ut.

– Tanken är även att man ska kunna dyka upp och lira en låt när som helst. Det ska vara som en öppen scen, säger Magnus.

Magnus driver även ett musikbolag vid namn Little Big Pink och det ska finnas möjlighet för de artister som spelar på Alvargården att boka in en inspelning i studion.

– Jag har haft en tanke att starta något som ligger lite off, dit folk kan komma och slappna av. Hit ska man åka för att spela in och det är fullt fokus. Men det finns också tillfälle att koppla av och landa och sedan kan man gå in i den kreativa processen, säger Magnus.

Musiken som ska spelas på klubben ska vara inspirerat av Jimi Hendrix, Bob Dylan, Led Zeppelin och Janis Joplin med mera.

– Det finns självklart många drömbokningar men det viktigaste för mig är att skapa ett ställe där folk vet att det alltid är bra musik och då är det mindre viktigt vem som kommer. Tanken är att det ska bli en levande atmosfär med mycket musiker som kommer och går. Det ska kännas avspänt, säger Magnus Bergman.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar