Banan på Kalmar Mini Tri kan ändras: "Det är ambitionen"

Ironman har planer på att ändra sträckan.

delningar

Det är den 18 kilometer långa cykelsträckan på Kalmar Min Tri som Ironman Sweden vill ändra på. Detta på grund av att Kalmar helt enkelt växer på vissa områden.

– Bakgrunden är att det byggs mycket ute i Snurrom. Det är en stor inflyttning där för tillfället och man cyklar förbi där både på Mini Tri och Ironman som det är idag. Det påverkar för boende i området. Tidigare har det löst sig med grusvägar till golfbanan men nu är det så pass mycket boende att det inte fungerar, förklarar Henrik Brovell, chef på Ironman Sweden.

Henrik Brovell väntar på ett besked.

För att man ska få till en ändring måste man ta hänsyn till många olika faktorer.

– Vi har varit i en dialog med räddningstjänsten, polisen och kommunen. På Ironman blir det fler luckor i cyklingen, då kan man ha ett översläpp över cykelsträckan. Men det fungerar inte på Mini Tri där det kommer cyklar hela tiden.

Istället för att cykla förbi Snurrom har man alltså planer på att svänga av cyklingen innan. Kartorna är dock inget man vill avslöja förens allt är klart. Men cyklingen ska iallafall in i Berga industriområde.

– Vi har en remiss till länsstyrelsen som vi inte har fått tillbaka. Så vi vet inte exakt hur den kan gå än men det är en ambition. Vi vill ju så klart störa så lite som möjligt. Vi har också vissa verksamheter längs Franska Vägen som vi behöver ta hänsyn till.

Kalmar Mini Tri går den 14 augusti, onsdagen under Ironmanveckan.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar