Barnen uppträder för välgörande ändamål: "Värme och jul i hjärtat"

Therese Wahlgren Sundén anordnar välgörenhetskonsert för sjätte året i rad. - Foto: Privat

Julkonserten arrangeras till förmån till barn med hjärnsjukdomar utan diagnos.

delningar

Lördagen den 22 december anordnas en välgörenhetskonsert på Hotel Skansen uppstyrt av Therese Wahlgren Sundén, musiklärare på Ölands Friskola. Välgörenhetskonserten arrangeras för sjätte gången och det är tredje gången den anordnas på Hotel Skansen.

- Fredrik på Hotel Skansen sponsrar med lokal. Vi ska vara i gästgiveriet och Ica sponsrar med mat. Det finns så snälla människor. Vi har fått mycket hjälp och stöd utifrån, säger Therese Wahlgren Sundén.

Välgörenhetskonserten framförs av 62 personer. En barn- och ungdomskör medverkar och samlar in pengar för välgörande ändamål. Men även föräldrar och mormödrar uppträder.

– Från början är det en barnkör och i år frågade vi om det var några föräldrar som ville vara med och det var det. Så nu är stommen i julkonserten en släktkör och massvis av ölänningar är med. Dessutom kommer vi hedra de som gått bort i år. Bland annat Lill-Babs, Avicii och Jerry Williams, säger Therese.

Förra året drog välgörenhetskonserten in 40 000 kronor till Plan Flicka och redan nu har biljettförsäljningen gått så bra att pengarna är uppe i samma summa. Det finns endast ett tiotal biljetter kvar till julkonserten.

– Förhoppningsvis kommer det bli många fler tusentals sedlar som går att skänka. Det är barnen själva som har fått välja vilken organisation som pengarna ska skänkas till, säger Therese Wahlgren Sundén.

Pengarna som dras in under välgörenhetsgalan går till Willefonden. En fond som samlar in pengar till barn med en hjärnsjukdom utan diagnos.

–Det är ett barn i gruppen som har en lillasyster som har fått hjälp av den här fonden och det är ett bevis på att det verkligen funkar. Barnen tyckte då att det var en bra fond att samla in pengar till, säger Therese.

Barnen har även valt att skänka 10 000 kronor till Lions i Färjestaden som de kan ge till pensionärerna.

– Det blir en julklapp så att de kan inhandla dobbar till skorna och stödstrumpor. Barnen ville att pensionärerna skulle ha en del av kakan, säger Therese.

Julkonsertens sista låt blir sprid ditt ljus som är omarbetad från stad i ljus.

– Inte ett öga kommer vara torrt. Jag hoppas alla går därifrån med varm känsla och mycket jul i hjärtat, säger Therese. 

FAKTA

Välgörenhetsgalan

Uppträder: En ungdomskör och en vuxenkör. Lasse Trofast och operasångaren Lydia Asteberg, 22 år.

När: 22 December

Var: Hotel Skansen

Tid: 15.00-18.00

Pris: 120 kr.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar