Bedrövelse efter branden: "Drabbar oss hårt"

Andra branden på två dagar – den här gången brann en restaurang ner till grunden.

delningar

Byggnaden var helt övertänd när räddningstjänsten kom till platsen.

Det är oklart vad som orsakade branden.

En ny arrendator var på väg att ta över restaurangen.

Vid klockan halv två på natten till torsdagen larmades SOS om en misstänkt brand på Öland. Det var en patrullerande väktare i hamnen i Kalmar som såg att det bolmade rök över sundet.

Det visade sig vara restaurangen på Eriksöre camping som stod i lågor. När räddningstjänsten kom fram var byggnaden övertänd och man fick låta den brinna ner.

Räddningstjänsten fick rikta in sig på att branden inte skulle sprida sig till intilliggande byggnader.

– Det var inget roligt att komma ner och se det. Tanken var att allt skulle bli fint och färdigt nu till den nya arrendatorn. Vi är väldigt beroende av restaurangen, säger en bedrövad Anders Bemervik till 24Öland.

Anders har varit arrendator till Eriksöre camping sedan 2016 och han driver även campingen på Talludden samt vandrarhemmet Stora Frögården.

Efter nattens brand är det osäkert när Eriksöre kan få en ny restaurang på plats.

– Vi kommer att tappa gäster om vi inte har restaurangen färdig till midsommar. Och det känns tufft att hinna det med tanke på alla beslut som ska tas. Försäkringsbolag, polis, rivning, bygge – allt sådant tar tid. Just nu vet jag inte riktigt vad vi ska göra, det här drabbar oss hårt, säger Anders.

Händelsen är rubricerad som mordbrand och det är oklart varför restaurangen började brinna. Polisen genomförde en brottsplatsundersökning på torsdagen för att säkra eventuella spår.

– När det väl blir sommar är vi beroende av fulla anläggningar och då är restaurangen väldigt viktigt, gästerna vill ha den servicen, säger Anders.

För bara två dagar sedan brann en lagerlokal i Färjestaden ner till grunden. I nuläget finns det inget misstänkt samband mellan bränderna.

– Det behöver inte vara anlagt. Vi hade kopplat bort elen så det borde inte kunna brinna av den anledningen. Det kanske var en väggfläkt eller avfuktare, jag vet inte riktigt. Det får polisens undersökning avgöra, säger Anders Bemervik.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar