BILDEXTRA: Full fart på Algutsrums marknad "Riktig folkfest"

Tusentals glada besökare njöt i solen. "Jag har inte sett en enda sur min idag".

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Nu var den årliga Algutsrums marknad tillbaka. Det strålande vädret på Öland lockade ut många ur sina hem och till marknaden. Gatorna kryllade med folk i alla åldrar som ville ta del av den öländska traditionen.

– Algutsrums marknad är Ölands marknad. Det finns många andra marknader här på Öland men detta är 'marknaden'. Det är en riktig folkfest, säger Lena Sjögemark, som besökt marknaden sedan hon var liten.

För vissa är Algutsrums marknad mer än bara en marknad. Många berättar att det är en tradition för dem att göra ett besök varje år. Det finns också dem som använder det som ett tillfälle för att träffa släkt och vänner, eller för att skapa helt nya bekantskaper.

Lars-Uno Pettersson är en pensionär som på fritiden köper och säljer klockor. Han byter även klockbatteri. Han har sålt sina klockor på marknaden i över 10 år. Han berättar att han också märkt att marknaden har blivit ett socialt tillfälle för många.

– Det kommer ofta hit folk som bara vill prata en stund, säger Lars-Uno Pettersson.

Det ligger en glad och solig stämning över Algutsrum med många som går med händerna fulla utav godis, ballonger och till och med grillspett.

Andreas Nykolaydis driver en grekisk grill och har grillat på marknaden i snart 30 år. Han berättar att det som får honom att komma tillbaka varje år är människorna på marknaden.

– Jag har inte sett en enda sur min idag, alla är så glada och positiva, säger Andreas Nykolaydis.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar