BILDEXTRA: GAIF tog andra segern på tre veckor: "Har en jävla inställning"

Det blev en jämn final mellan Glömminge-Algutsrum och Mörbylånga GoIF.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Under söndagen avgjordes OCAB-cup i Kalmar Sporthall. Tidigare har turneringen spelats i Rockneby sporthall, men inför årets upplaga, som var den sjätte, lyckades man flytta den till Kalmar Sportcenter.

Kalmar AIK spelade hem herrarnas titel under lördagen efter en jämn batalj mot öländska SSG. Under söndagen var det dags för damerna att spela om titeln som vinnare i OCAB-cup 2019.

Efter straffläggning i båda semifinalerna stod det klart att Glömminge-Algutsrum skulle möta Mörbylånga GoIF i final.

Finalen, som spelades två gånger tio minuter, var knappt en och en halv minut gammal innan Evelina Jansson kunde göra 1-0 till Glömminge-Algutsrum. Den andra halvleken av finalen hann bli drygt fem minuter gammal innan Glömminge utökade till 2-0 genom Johanna Arvidsson.

Det skulle dock bli nerv i finalen. Mörbylånga reducerade nämligen till 2-1, genom Josefine Blad när det återstod 40 sekunder. Men närmre än så kom inte Mörbylånga och Glömminge kunde ta hem titeln som mästare i OCAB-cup 2019.

– Det känns jättebra, det satt ganska långt inne. Vi var lite segstartade, men det löste sig till slut, säger en glad Evelina Jansson.

Det var inte bara i finalen som Jansson noterades i målprotokollet, utan när semifinalen mot Lindsdal gick mot straffar klev hon fram och satte en säkert bakom den annars storspelande Lindsdals-keepern Wilma Edman.

– Jag tänkte bara att jag skulle skjuta så hårt jag kan – och den gick in. Jag kände att det är ingen idé att försöka placera den när det är så små mål här inomhus, säger Jansson.

Varför vinner ni idag?

– Vi har en jävla inställning, tränarna skäller lite på oss och då får man tagga till. Andra matchen mot Bäckebo så underskattade vi nog dem och så sa vi att vi faktiskt får ta tag i det här. Men sen gick det bättre.

Skönt att få en väckarklocka tidigt i turneringen?

– Ja men lite så. Vi brukar ha sådana matcher och vi behöver liksom peppa till lite.

I och med söndagens seger i OCAB-cup kan Glömminge-Algutsrum inkassera den andra inomhussegern på tre veckor sedan eftersom laget tog hem ärofyllda PAIF-cupen den 12 januari.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar