BILDEXTRA: Se möbeljättens nya bostäder på Öland

Då går startskottet för försäljningsstarten.

delningar

Bostadskonceptet BoKlok som är ett samarbete mellan IKEA och Skanska, meddelade under fredagen att försäljningen av parhus i Färjestaden snart drar igång.

Försäljningsstarten kommer att ske på IKEA Kalmar mellan kl. 17-18 under torsdagen den 20 september.

"Alla intresserade kan lämna sin turordningsanmälan och strax efter kl. 18 dras en turordningslista som bestämmer vem som får välja lägenhet först, som nummer två, nummer tre osv", skriver BoKlok i ett pressmeddelande.

Byggandet av området som kommer att heta BoKlok Smaragden, har precis påbörjats och beräknad inflyttning är sommaren 2019.

Som 24Öland tidigare har rapporterat om, har företaget tidigare byggt lägenheter i området, Liljekonvaljen.

I Smaragden kommer BoKlok bygga sju parhus, bestående av totalt 14 bostäder. Varje bostad har fem rum fördelat på 117 kvm i två plan, med egen liten trädgård och plats för en till två bilar på uppfarten.

De kommer säljas som bostadsrätter och boendekostnad för avgift till bostadsrättsföreningen, driftskostnad och beräknad ränta blir från ca 9 500 kronor per månad.

Företagets försäljningsfilosofi bygger på principen ”lika för alla” vilket i praktiken innebär att bostäderna fördelas genom offentlig turordningsdragning. En turordningslista upprättas vid säljstarten den 20 september och kunder får välja den bostad som passar dem bäst utifrån det nummer de fått i turordningen.

– Vi tycker att vårt tillvägagångssätt är det mest rättvisa. Genom att utesluta budgivning gör vi husen tillgängliga för fler människor, utan att det tillkommer dolda kostnader eller att slutpriset blir mer än man förväntat sig eller har råd med. Samtidigt samlas alla kunder vid säljstarten vilket gör att alla får träffa sina blivande grannar. Det känns trevligt och ger förhoppningsvis en bra grund för ett härligt grannskap, säger Peter Johnson, projektledare på BoKlok.

"Det nya kvarteret kommer att heta BoKlok Smaragden och ligger i ett lugnt område med skogen runt knuten och havet nära tillhands. Allt som behövs för en bekväm vardag finns dock nära - mataffärer, förskola, skola, sporthall och vårdcentral", skriver företaget på sin hemsida.

Smaragden ligger ett par kilometer bort från Ölands köpstad och Färjestadens hamn. Illustration: BoKlok.

Beräknad inflyttning är sommaren 2019. Illustration: BoKlok.

"Våra projekt för det mesta tar mindre än ett år från säljstart till färdiga hus", enligt projektansvarige Peter Johnson. Illustration: BoKlok.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar