BILDEXTRA: Succéstart för lilla butiken

Inrednings- och blomsterbutiken Garaget har haft ett bra första år.

delningar

Inrednings- och blomsterbutiken Garaget i Skogsby slog upp sina portar vid valborg i år. Ägaren Malin Björkholm är nöjd med de första månaderna.

– Folk som bor i närheten har börjat ta sig hit och jag tycker att folk börjar hitta hit mer och mer. Det tar lite tid innan folk lär sig, säger Malin.

Malin är utbildad som florist och har även arbetat som trädgårdsfotograf i många år. När Malin arbetade hemifrån hade hon sitt kontor i sitt garage. Under den perioden startade hon upp ett instagramkonto som fick namnet Garaget.

– Jag ville utmana mig själv att ta bilder som inte hade med mitt jobb att göra. Jag ville utveckla mig själv och plåta lite annat.

Instagramkontot började som ett inspirationskonto och Malin fick många följare som har följt med under årens gång. Hon kände dock att hon ville göra något mer för att behålla sina följare och började leta efter lokal. Hon fann den lokalen hon har Garaget i just nu.

– Jag hade etablerat det redan lite här i Skogsby så det är ett bra läge. Lokalen är en gammal bilverkstad och garageportarna är kvar, så namnet fick följa med. Jag hade redan ett kundunderlag i och med instagram.

Under sommartid märkte Malin att flera av hennes följare besökte butiken.

– Det kom kunder från fastlandet som har följt mig i flera år och det är kul. Ibland tänker jag att folk utifrån vet mer om mig än de som bor här lokalt, säger hon.

Butiken och produkterna beskriver Malin som enkla och med inte så mycket färg. En form av rustik stil blandat med industristil.

– Det ska inte vara för gulligt och inte för romantiskt. Jag utgår bara efter vad jag själv tycker om och att det ska passa hemma hos mig. Såhär ser det ut hemma hos mig, säger Malin.

Malin hittar mycket av sin inspiration från bilder.

– Jag kollar allmänt på många bilder ifrån pinterest, instagram, böcker och tidningar.

I slutet av november arrangerades kundkvällar på Garaget där Malin visade upp juliga blomsterdekorationer och tips.

Kundkvällarna var väldigt uppskattade och det finns de som efterfrågat fler kundkvällar. Det kan bli så att jag arrangerar fler kundkvällar till påsken, säger Malin.

Nästa år kommer Malin kunna erbjuda bröllopsfotografering åt de som köper blommor av henne.

– Det är många som har efterfrågat styling och fotografering, det hänger ofta ihop. För de som köper blommor av mig kommer jag kunna erbjuda det här och det är bara att kontakta mig. Jag vill ha en helhetstanke i hela stylingen, säger Malin.

Blomsortimentet i butiken ändras hela tiden efter säsong och Malin berättar att det kan dyka upp lite pastellfärger i butiken till våren.

– Det blir mycket vitt och ljusa färger. Vårblommorna kommer ganska snabbt En hel del tulpanbuketter, pärlhyacinter, vårlök och krokus kommer dyka upp i butiken, säger Malin.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar