BILDEXTRA: Tusentals morgonpigga åskådare bevittnade starten av Ironman

Vädret bjöd på fantastiska förutsättningar: "Starten är ju häftig att få se"

delningar

Årets Ironman-start nere vid Tullhamnen blev samma folkfest som tidigare år. Solen sken vid starten och redan vid sex-tiden hade det börjat fylla på rejält med morgonpigga åskådare.

Peter och Sanne Undestam, boendes i Sönnerborg mellan Glömminge och Algutsrum på Öland, hade ställt klockan för att ta sig över bron och bevittna inledningen av tävlingen. Paret var på plats förra året också. – Starten är ju häftig att få se. Då är de ju fortfarande rätt pigga också, säger Peter och skrattar.

Ska ni följa tävlingen något mer under dagen? – Det kanske blir något ställe till under cyklingen. Förr om åren var vi inne och såg Heroes hour, men vi ska på kalas i kväll.– Det är roligt att vara inne och se när de sista går i mål. Hjältarnas timme är fantastiskt, tycker jag. När man vet att de varit ute hela dagen, säger Sanne.

– Många av dem som kommer då är ju de som gör de största bedrifterna, flikar Peter in.

Sabine Åberg såg sin första start någonsin. Hon var en av de första åskådarna på plats och hade slagit upp solstolen på första parkett.

– Min bror Kent ska vara med, så jag har varit och lämnat honom tidigare nu på morgonen. Jag har inte varit här under Ironman, men jag var här när det var Järnmannen innan. Kent har haft ett uppehåll ett par år, så då har jag inte kollat.

Vad har du hört om arrangemanget?

– Att det ska vara väldigt fin stämning längs med banan.

Brittiskan Kimberley Morrison var tvåa upp från vattnet bland damproffsen, men var först ut på cyklingen. I herrklassen slog Marcus Berggren nytt banrekord och ryckte åt sig en stor ledning inför cykeldelen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar