Borgholm satsar på nytt lekområde: "För alla åldrar"

Det nya lekskeppet blir det första i Sverige.

delningar

Såhär ska det se ut när lekskeppet är färdigt. Foto: Pressbild

I Bäckmanska parken i Borgholm ska lekskeppet placeras. Foto: Privat

Under tisdagen påbörjas arbetet med Borgholms nya lekområde i Bäckmanska parken. Fyra lastbilar från Tjeckien levererar ett stort lekskepp som ska uppföras på platsen. Lekskeppet är det största och första skeppet som byggs i Sverige av företaget Kompan

– Skeppet är det första av den här digniteten som byggs i Sverige. Att Borgholms kommun lyckats bli först med en sådan här satsning är mycket roligt. Tanken är att hela familjen ska ha nöje där. Det ska vara en plats för vuxna och barn i alla åldrar. Eftersom det är ett skepp så passar det alldeles utmärkt vid havet, säger Stefan Andersson-Junkka, parkingenjör i Borgholms kommun. 

Skeppet är ett handbyggt skepp av träslaget Robinia. Det är 18 meter långt och har 9 meter höga master. I skeppet finns det klätterställning, klätternät och två rutschkanor. Dessutom finns det utsiktsplats i masten och är utrustat med kanoner och kikare. 

Lekområdet har möjliggjorts med hjälp av ekonomiskt bidrag från Borgholms vänort Rockford i Illinois, USA

De ville bidra och göra något för Borgholm och helst något med lek. Ett lekskepp tyckte de var en jättekul idé, säger Stefan. 

Runtom lekskeppet ska det även monteras övriga lekredskap, belysningar, gångar, sittplatser och planteringar. Det nya lekområdet planeras att invigas i början av sommaren. 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar