Borgholms nygamla nattklubb redo för premiär: "Känns klockrent"

Ulf och Ann Olsson livar upp gamla Stationen i Borgholm. - Foto: Karl-Oskar Karlsson

Ulf och Ann Olsson har skakat liv i gamla Stationen: "Ett sånt här ställe får inte stå tomt."

delningar

När fastighetsägaren ställde frågan var det bara en månad kvar till midsommar. Nu, fyra veckor senare, står Ulf och Ann Olsson beredda att ta emot midsommarfirare under hela helgen.

– När frågan kom kollade vi runt om det ens var möjligt att genomföra. Efter att ha checkat av alla tillstånd så bestämde vi oss för att köra, berättar Ulf Olsson.

Ann Olsson driver även Mormor Julias i Borgholm.

– En del av personalen därifrån har hjälpt till och sedan har vi lyckats bra i rekryteringen. Det känns som att vi har alla bitarna på plats, säger hon.

Totalt kommer tolv personer att ingå i personalstyrkan. Dessutom kommer arrangemanget att ha fem stycken ordningsvakter.

– Vi är väldigt stolta över att kunna ta hit två så pass stora artister som Decaville och Antrox. Tidigt på kvällen spelar lokala förmågor på uteserveringen, för det vi kallar förfesten, säger Ulf Olsson.

Känns det som att ni ligger i fas?

– Absolut, det är lite av ett organiserat kaos, men det känns kanonkul, säger Ann Olsson, när 24Öland.se träffar duon på onsdagskvällen.

I en tidigare intervju har paret öppnat för fler evenemang i sommar. Nu kan Ulf Olsson avslöja att man är ganska långt framme i planeringen.

– Det mesta av fokuset har legat på midsommarhelgen. Överlever vi de här tre dagarna och tycker det känns bra, så är chansen stor att vi satsar vidare på lite musikkvällar och nattklubbsöppet. Jag har en del bra spelningar på gång, även om det inte är helt klart ännu.

Nattklubben kommer ha 18-årsgräns och trots att nattklubben legat nere sedan förra sommaren är intresset enormt.

– Många ringer, smsar och mejlar och frågar om det. Det känns jättekul och ett sånt här ställe får inte stå tomt. Det måste hända grejer i Borgholm och jag brinner för att roa folk. Man ska kunna ha roligt här i stan. Det här känns klockrent.

Tidigare har Ulf Olsson kört sitt populära vinylquiz både på Stationen och Smedjan. Nu ser det ut att kunna bli verklighet på nya Borgholm 11:2.

– Det ser så ut. Möjligheterna är mycket större att arrangera det här och det har varit väldigt uppskattat när jag kört det. Men först ska vi se till att ordna en riktigt bra midsommarfest i dagarna tre.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar