Därför har du inte fått dina skattepengar än

. - Foto: Flickr

Är du en av de 131 528 personerna som fortfarande inte fått sina skattepengar?

delningar

Totalt 131 528 personer har inte anmält ett bankkonto och har därför fortfarande inte fått sina skattepengar utbetalda. Det meddelar Skatteverket i ett pressmeddelande.

– 2,7 miljoner personer har fått sina skattepengar automatiskt utbetalade den här veckan men vi kan se att det är drygt 131 000 personer som har kvar skattepengarna på sitt skattekonto. Det beror i de allra flesta fall på att de missat att anmäla bankkonto för att få en automatisk utbetalning, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket i pressmeddelandet.

Enligt myndigheten kan den som ännu inte anmält sitt konto göra det nu genom att logga in Skatteverkets hemsida med hjälp av Bank ID eller utan inloggning på bankgirot.se. Enligt Skatteverket tar det cirka två bankdagar för kontot att registreras.

– Den som inte vill anmäla något konto, utan istället vill få skatteåterbäringen på en utbetalningsavi kan beställa en av oss. Om du vill ha pengarna utbetalda så snabbt som möjligt är däremot den digitala vägen den snabbaste att gå, säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar