De flydde krigets Syrien – bildar ny pizzaduo på Öland

Välkänd pizzeria har fått nya ägare. "Går framåt hela tiden".

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

I endast ett halvår drev krögaren Abdelmoncef "Moses" Djimili Shqiponja i Färjestaden. Nu har Ahmad Al Adas och Mahmad Alabdahallah övertagit pizzerian och blivit nya krögare. Ahmad och Mahmad driver även Pizzeria Turin i Bergkvara.

– Det var inte hans bransch som han sa. Han hade svårt att anställa folk som passade för branschen. Vi kan den här branschen och vill driva eget. Det här är ett bra ställe, vi behöver ha lite tålamod och göra lite reklam för oss, säger Ahmad Al Adas.

Ahmad och Mahmad har båda flytt från kriget i Syrien men de träffades i Sverige.

– Jag arbetade som bagare i Syrien men när kriget kom kunde jag inte vara kvar. Det var konstigt och jag förlorade många nära. Här har jag fått jobba mig runt på olika restauranger och träffade Mahmad. Nu har vi uppdaterat oss och äger två pizzerior, säger Ahmad.

De nya ägarna har infört en helt ny meny med över 50 pizzor, både tjocka och tunna pizzor erbjuds. Dessutom finns det hamburgare, schnitzel, fläskfilé och souvlaki.

–Det viktigaste för oss är maten. Det går framåt hela tiden och det är 100 procent bättre än förut. Det är mycket större skillnad. Vi vill att folk ska komma och prova, säger Ahmad.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar