De har tagit hem dansen till Ön: "Extremt positivt"

Camilla, Anna och Lova Calmius driver Unity Dance. Lova är även danslärare. Foto: Privat

Dansglädjen ska spridas hos barn och ungdomar.

delningar

Unity Dance är en dansverksamhet som startades upp 2015 av Camilla, Anna och Lova Calmius. I september i år startade delägarna upp sin verksamhet på Öland i Färjestaden. 50 stycken nya danselever anslöt sig till dansgruppen. 

- Vi kände att vi bor på Öland och såg att det fanns en brist på dans. Vi fick ett fantastiskt gensvar och det är extremt positivt att kunna ta hem dansen till Öland, säger Camilla Calmius. 

Dansverksamheten har under hösten hållit till i den gamla sporthallen vid Färjestadens skola. Efter nyår kommer dansen även startas upp på Zokker i Mörbylånga och i IOGT-NTO:s lokaler i Borgholm

– Det är en sport som är ganska enkel för de flesta att vara med på. Alla gör efter sin egen förmåga. Det är dansglädje som sprids mellan barn och ungdomar med musik och rörelse. Mindre barn kan utveckla sin koordination via dansen och det är även en aktivitet som vi vill ska förhindra tonåringar från att sluta med sina aktiviteter. 

Danserna som erbjuds är tävlingsdans, disco, slow, hiphop och engelsk freestyle. De åldrar som dansskolan riktar sig till är 3-12 år. Det kommer även finnas en tonårsgrupp i Mörbylånga och Borgholm som erbjuder commercial/mtv style.

- Vi har fem utbildade danslärare och är medlemmar i Sveriges dansorganisation sedan 2016. För oss är det viktigt att den dansen vi bedriver är kvalitativ. Danslärarna har en lång och digen tävlingskarriär bakom sig trots att de är relativt unga. Vi kommer ha runt 20 kurser igång varje vecka. Det är en stor verksamhet för att vara en liten dansskola, säger Camilla. 

Sedan 2016 bedriver Unity Dance danskurser för etablerade dansare i Kalmar. Dansundervisningen kommer fortsätta i Kalmar.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar