De ska driva Stenhusa krog vidare: "Koppling till fåglar"

Verksamheten övertas av två bröder. "När möjligheten dök upp kändes det som att det var menat".

delningar

Stenhusa krog i Stenåsa blir nu Stenhusa frukost & lunch när bröderna Erik och Wiktor Halldén från Nacka, Stockholm, öppnar upp portarna den 30 april.

– Vi tycker om att göra saker tillsammans och vi har letat efter ett projekt som pågår varje dag än bara korta stunder och sedan ville vi även driva något på Öland. När Marcus Tallroth som driver Naturbokhandeln bredvid lade ut i en Facebookgrupp för fågelskådare om att det fanns möjlighet att driva Stenhusa, då nappade vi på vinst och förlust, säger Erik Halldén.

–Projektet i sig och att driva något ihop passar så bra när vi har det här intresset. När möjligheten dök upp kändes det som att det var menat, säger Wiktor Halldén.

Inför i år hade Stenhusa krogs förra ägare sagt upp sitt arrende och krogen skulle hållas stängd men bröderna Halldén håller lågan vid liv. Dessutom finns det inte heller något kommunalt vatten och brunnen som tillhör Stenhusa krog sinade för några månader sedan.

– Vi har fått information om att brunnen ska ha hämtat sig något nu. Det är ju en viss begränsning då det inte finns något kommunalt vatten. Men vi har valt att hålla det så enkelt som möjligt med matigare smörgåsar, kaffe och paj bland annat. Vi kommer försöka använda så lite vatten som möjligt i tillagning och diskning. Det är därför vi har en enklare meny. Vi har anpassat oss efter platsen, säger Erik.

Stenhusa frukost & lunch kommer bland annat att servera smörgåsar med ägg och pannbiff, köttbullar och rödbetssallad och isterband. Dessutom kommer det finnas vegetariska alternativ.

– Det kommer vara en enklare typ av servering som funkar att hålla öppet tidigt. Det kommer vara tidiga frukostar för fågelskådare, turister och boende i närheten, säger Erik.

Eriks stora intresse för fåglar kommer även att synas i verksamheten.

- Det kommer synas på inredningen och vara enhetligt med fågel- och naturtemat. Det kommer vara en tydlig koppling till fåglar och fågelskådning. Mackorna är döpta efter fåglar som har setts här i Stenåsa, säger Wiktor

Bröderna vill att Stenhusa frukost & lunch ska vara en positiv bidragande faktor till det öländska näringslivet.

– Vi har en förhoppning om att det kommer bli en personlig prägel av oss. Om det funkar den här säsongen är målet att ha verksamheten öppet året runt, säger Wiktor.

Stenhusa frukost & lunch kommer hålla öppet från och med den 30 april till den sista november. Öppettiderna är 07.00 till 15.00.

Stenhusa frukost & lunch ligger i Stenåsa.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar