Den lilla musikfestivalen läggs ned: "Vemodigt"

Magnus Strandman, en av arrangörerna till Irisfestivalen. - Foto: Klara Alvunger

Trots att festivalen uteblir i sommar siktar arrangören på att arrangera andra evenemang.

delningar

Irisfestivalen arrangerades för första gången på Iris äng i Färjestaden 2013. En rock- och countryfestival arrangerad av musikföreningen Iris. Vid förra årets festival var det svårt för föreningen att få ihop det ekonomiskt, på grund av för få besökare. Inför i år har föreningen tagit beslutet att lägga ned festivalen.

- 2018 var det bästa året arrangörsmässigt. Vi var nöjda, banden var nöjda och publiken var nöjda. Men vi lyckades inte att få det antalet besökare som vi hade budgeterat. Därför har vi tagit beslutet att lägga ner. Det tar dessutom oerhört mycket tid under ett helt år så det känns lite jobbigt och otacksamt när man inte får det att snurra på som vi hade velat. Det känns tråkigt och vemodigt för det är något som vi har brunnit för, säger Magnus Strandman, en av arrangörerna. 

Målet var att Irisfestivalen skulle bli av i år och arrangörerna sökte till och med projektstöd hos kulturförvaltningen.

– Vi har fått projektstöd som gör att vi kan arrangera och bredda kulturlivet. Istället för Irisfestivalen kommer vi använda projektstödet till andra evenemang som vi ska arrangera. Det är ett stöd på vägen för oss, säger Magnus. 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar