Drömsemestern slutade i katastrof: "Illaluktande doft av bajs"

Obs, genrebild Foto: Max Pixel.

Avloppsvatten rann ut vid badstranden.

delningar

Ett öländskt sällskap på åtta vuxna och fyra barn åkte i början av 2018 med researrangören TUI till Vietnam för att fira att en i sällskapet fyllt 60 år. De hade sparat pengar i flera år för att göra denna drömresa möjlig. Men resan slutade i katastrof och sällskapet har nu anmält resan till Allmänna reklamationsnämnden (ARN).

I sin skrivelse till ARN berättar ölänningarna att de valde ett hotell som låg i direkt närhet till en privat strand. När de väl anlände till hotellet och stranden möttes de av en illaluktande doft. Det visade sig vara ett avlopp, i anslutning till hotellet, som rann direkt ut i badvattnet. Detta ledde till att sällskapet inte kunde bada vid den stranden. 

Ett regnoväder förvärrade situationen ytterligare då avloppsröret raserades och mycket orent vatten rann rakt ut i badvattnet. Till råga på det drabbades nio personer i sällskapet av matförgiftning.

Sällskapet yrkar på att TUI använt sig av vilseledande marknadsföring då hotellet och dess strand inte motsvarade förväntningarna och deras resa blev förstörd. Ölänningarna kräver nu att TUI ska ersätta hela resans belopp på 205 592 kronor plus 16 212 kronor för anslutning.

Till tidningen Expressen har TUI:s presstalesperson Adam Györki bekräftat uppgifterna om stanken men att det handlar om en avloppsanläggning som staten i Vietnam ansvarar för och att TUI inte kan göra något åt situationen.

- Målet är alltid att våra kunder ska ha en positiv upplevelse. Däremot kan man ibland bli besviken av anledningar som vi inte kan påverka eller som kan härledas till våra produkter, säger Adam Györki till Expressen.

Det öländska sällskapet ansåg att TUI borde göra en vattenanalys. Vatten från Vietnam medtogs och skickades på analys i Sverige.

TUI har kontrollerat vattenkvalitén utanför hotellet och enligt dem uppfyller vattnet de krav som ställs. Men på grund av de klagomål som har kommit in har nu TUI valt att avbryta samarbetet med det aktuella hotellet.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar