Efter 20 år – hon säljer sin unika verksamhet

Kerstin Gottfridsson ska nu sälja sin gård. Foto: Jennifer Ehnemark och Marsjö gård. - Foto: Privat

Deras ovanliga inriktning sticker ut. "Vår specialitet".

delningar

I tjugo år har Kerstin Gottfridsson, 74 år, drivit Marsjö strutsgårdÖland men nu har hon beslutat att sälja gården.

– Jag orkar inte med allt längre, jag börjar bli gammal nu. Den här gården betyder jättemycket. Jag har med glädje byggt upp den. Det är ett ställe som har vuxit med tiden med rum, frukost och restaurang med strutskött som specialitet. Det har varit väldigt roligt att jobba med. Strutsköttet ligger nära till nötkött i smak och struktur, säger Kerstin.

Kerstin är en av Sveriges mest erfarna kockar när det gäller tillagning av strutskött och just nu finns det fem strutsar på gården, två hanar och tre honor.

– Det har varit en uppfödning, som jag har slaktat och tillverkat mat på. Men den sista tiden har strutsarna fått gå ute för att visa upp att vi har strutskött. Nu får jag strutsköttet ifrån Skåne, säger Kerstin.

Kerstin ska ha gården öppen fram tills oktober och sedan hoppas hon att någon annan tar vid.

– Jag hoppas naturligtvis på någon som är intresserad av hela verksamheten och tycker det är härligt att vara här på platsen och bo här. Det har varit fantastiskt. Jag älskar den här platsen, säger Kerstin Gottfridsson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar