Efter 25 år på Öland – butiken etablerar sig i Kalmar: "Känns helt rätt"

Paret öppnar sin andra butik på samma gata – fast i en annan kommun.

delningar

I 25 år har paret Annica Lindblad och Rolf Hellström drivit sin butik Ree sport store på Storgatan i Borgholm. Nu har de rutinerade skoförsäljarna valt att starta ännu en butik på gatan, fast denna gång på Storgatan i Kalmar i lokalen där den tillfälliga pridebutiken låg.

– Vi har letat en butikslokal i Kalmar i nästan tre år och antingen har de varit för stora, för små eller legat fel. Men den här på Storgatan var perfekt i storlek, hade bra med lagerutrymme och ett riktigt bra läge med mycket bra butiker runtomkring, säger Annica Lindblad.

Den nya lokalen håller de för tillfället på att göra renovera för att sedan kunna öppna upp Kalmars nya skobutik Skostudion den 21:a mars 2019. Och när dörrarna sedan öppnas upp kommer de gör det till en så kallad konceptbutik, med huvudfokus på skomärket Skechers.

För enligt Annica Lindblad har det butikskonceptet tidigare inte varit möjligt i "lilla Borgholm".

– Skechers är ett fantastiskt märke som vi säljer väldigt mycket av i Borgholm och som vi har sålt i åtta år nu. Så i butiken kommer det nog vara 85 procent Skechers och 15 procent av övriga mären som ska komplettera upp.

Men trots att butiken kommer heta Skostudion tror Annica att många kommer kalla den för Skechers i alla fall, just eftersom märket kommer synas överallt.

– Vi hoppas och tror mycket på den här satsningen. Vi har redan många som ringt från Kalmar och undrat när vi kommer öppna, så intresset verkar stort.

– Vi är kunniga på skor och har en stor kundkrets efter 25 år i branschen, så vi känner oss väldigt trygga med att det här kommer fungera. Kalmar känns helt rätt för oss, avslutar Annica Lindblad.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar