Laddar

Ekerum tog hem prestigefyllda priser på världsgalan

"Otroligt hedrande", säger Magnus Lagerlöf, vd för Ekerum Resort Öland.

5 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Magnus Lagerlöf, vd för Ekerum Resort Öland, och kollegan Andreas Nordin var på plats i spanska La Manga för att delta vid den internationella världsgalan World Golf Awards 2018. För Ekerum var nämligen nominerad i fyra kategorier: Sveriges bästa golfhotell, Sveriges bästa golfbana, Europas bästa eventarena och världens bästa miljövänliga golfanläggning.

Och underlördagskvällen stod det klart att Ekerum utsågs till Världens mest Miljövänliga Golfanläggning och även Sveriges Bästa Golfhotell, något som man därmed vann för femte året i rad.

– Att vinna världspriset är otroligt hedrande. Att göra det i konkurrens med endast fyra banor från Europa och resterande från exempelvis USA, Kina och Oman sätter ljuset på Ekerum, Öland och Kalmar län, säger Magnus Lagerlöf.

– Vi hade i år besök av en golfklubb från Hongkong som ville studera hur vi arbetar med miljöfrågorna så man märker hur stort detta priset är på den internationella scenen. Samtidigt märker vi hur er och er väljer att vara medlem på Ekerum. Kanske är det inte så konstigt, vi svenskar är ju måna om att källsortera och försöka göra så lite åverkan på vår miljö som möjligt, så varför ska vi inte göra ett aktivt val även när det gäller sin golfklubb, fortsätter Lagerlöf.

Att Ekerum Resort Öland inte vann priset som Europas Bästa Eventarena tyckte Lagerlöf var lite synd. Men däremot påpekar han att anläggningen utvecklats till att vara en komplett arena med tanke på att fem fotbollslandslag valde Ekerum för träningsläger och landskamper.

– Ibland kan det vara ”farligt” att vinna priser, man kan slappna av och ta det för givet. Att Ekerum vunnit priset som Sveriges Bästa Golfhotell vartenda år sedan 2014 är otroligt, givet konkurrensen med såväl stora kedjor som små boutiquehotell. Det visar på att vår personal gör ett fantastiskt arbete var dag i sitt värdskap, avslutar Lagerlöf.

Relaterade artiklar