EXTRA: Faroy begärs i konkurs

Stora hotellet i Nybro var ett av Faroys asylboenden. - Foto: Arkiv

Ekonomisk kris hos tidigare asyljätte.

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

På tisdagen lämnade Faroy AB in en konkurrsansökan till Växjö tingsrätt. Bolaget har drivit flera uppmärksammade asylboenden i bland annat Kalmar län.

– I förra månaden avslutade Migrationsverket sitt boende på vår anläggning i Växjö. Det faktum att vi ännu inte sålt våra fastigheter och bolag i Emmaboda, Nybro och Mörbylånga gör att vi inte längre har resurser att klara av våra betalningar till personal, leverantörer och långivare, skriver Faroy i ett pressmeddelande.

Bolaget har bland annat drivit asylboenden på Stora Hotellet i Nybro, Boda Glasbruk i Emmaboda och Mörby hotell på Öland. I dagsläget har Faroy tre anställda.

Faroy har haft det tufft ekonomiskt de senaste åren. Enligt offentligen uppgifter ska Faroy ha omsatt 41 miljoner under 2017 men gjort ett minusresultat på 16,6 miljoner.

2016 var omsättningen närmare 67 miljoner (-2,5 miljoner) och 2015 på 13,8 miljoner (-3,7 miljoner).

Efter ett beslut i kammarrätten valde Migrationsverket under 2017 att inte slutföra en ramavtalsupphandling med Faroy. Detta gjorde att man fick avveckla ett flertal av sina anläggningar i Kalmar län.

Faroy meddelar att driften av Hotell Amigo AB fortsätter som tidigare med hotell och restaurangverksamhet. Det är oklart vad som händer med övriga fastigheter och bolag.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar