FBC förväntar sig publikfest: "Kalmarpubliken har utvecklats"

Adam Kallenberg menar att man har sin publik att tacka för mycket. "När man möter Helsingborg eller Jönköping borta är det som att spela i ett redskapsförråd"

delningar

Efter segern mot topplaget Linköping ligger FBC Kalmarsund nu återigen på en slutspelsplats. Man har nu under en lång tid legat runt strecket vilket innebär att varje match är väldigt viktig. Endast åtta matcher återstår och ett avgörande närmar sig. Detta märks bland annat på publiken, inför lördagens hemmamatch har Kalmarsund sålt nästan 1000 biljetter när 24Kalmar under fredagen pratade med Adam Kallenberg.

– Vi hade väldigt mycket publik mot Växjö. Nu är det mer positivt och varje match som vi vinner tar oss ett steg närmare något lite roligare. Det blir lite slutspelskaraktär i matcherna och framöver har vi både Storvreta och Falun. Då hoppas jag att man tar tillfället i akt för att se två av de absolut bästa lagen som finns, säger huvudtränare Kallenberg.

Hur mycket betyder publiken för er?

– Jag ska inte säga att vi är bortskämda, men vi är vana. När man möter Helsingborg eller Jönköping borta är det som att spela i ett redskapsförråd. Vi är ju vana vid att det är stoj och stim. Kalmarpubliken har utvecklats och visar känslor. Innan var det lite som en likvaka men nu är det mycket bättre. Det hände något efter kvalet förra året. Det ger oss mycket energi, vi har publiken att tacka för mycket.

Under lördagen är det Helsingborg som kommer på besök. Kalmarsund har spelat tajta matcher mot skåningarna. Även om man tidigare slagit dem så är det efter förlängning och straffläggning. Kallenberg har stenkoll på laget och vet precis vad som väntas.

– De kommer inte dra upp något tempo. Samtidigt är det farligt, vi ska inte gå i samma fälla som mot Jönköping. Vi måste fokusera på vårat försvarsspel, sätta det och hitta spelvändningar. Sen måste vi bli mer effektiva. Vi har skjutit mycket men har svårt att få in bollen. Mot Helsingborg blir det en utmaning, de har också seriens kanske bästa målvakt.

Matchen spelas som vanligt i Kalmar Sportcenter med start klockan 16.00. Truppen är i stort sett intakt med ett frågetecken på Adam Nilsson som varit sjuk i veckan.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar