Fiskerestaurangen siktar framåt: "Många planer"

Johan Danielsson, delägare till Hamnplan 5, ser fram emot en ny fantastisk sommar. Foto: Arkiv och privat.

Efter en kanonsommar vill delägarna utveckla restaurangen ännu mer.

delningar

Hamnen i Färjestaden fick ytterligare ett tillskott när fisk- och skaldjursrestaurangen Hamnplan 5 öppnade upp i somras av sex stycken delägare. En öppning som visade sig bli ett riktigt lyckokast.

Vi har haft en fantastisk sommar och fått fin respons från kunderna. Under 1,5 månad serverade vi runt 4000 portioner mat, säger delägaren Camilla Calmius.

I restaurangen serverades bland annat skaldjurstallrikar och smörgåstårtor som tillverkades i Ölands Fisk och Rökeris lokaler, som i somras ägdes av Hamnplan 5. Ölands fisk och rökeri ägs nu av Toiwo Woksepp. Delägarna till Hamnplan har nu planer på att flytta tillverkningen till hamnen.

– Vi har inte kvar rökeriet längre och vi måste kika på vad och hur vi kan göra istället, säger delägaren Johan Danielsson

För tillfället finns planer på hur de kan utveckla restaurangen till en kvälls- och dagverksamhet. Dessutom finns planer på att sätta upp någon form av tak.

– Vi har planer på något slags läskydd, men framförallt har vi tankar på inglasning, säger Johan.

Hamnplan 5 öppnar återigen upp i sommar.

– Det har varit en riktigt kanonsommar och med mycket folk i rörelse. Det hade varit toppen om det blev en lika fin sommar. Vi kommer öppna upp igen när det blir varmt och soligt, säger Johan Danielsson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar