Fler spelmiljonärer till Kalmar län: "Det är glädjande"

Tolv miljonvinster till ett totalt värde av över 19,7 miljoner kronor delades ut till spelare i Kalmar län.

delningar

Tolv nya spelmiljonärer till Kalmar län under 2018 vilket var två fler än året innan, det visar statistisk från Svenska spel som totalt delade ut över 19,7 miljoner kronor till spelare i länet.

Totalt delade Svenska spel ut hela 356 miljonvinster till ett värde av över 1,5 miljarder kronor under 2018. Av dessa gick 12 stycken till spelare i Kalmar län.

– Det är glädjande att antalet miljonvinster ökade något jämfört med 2017, även om den totala vinstsumman minskade. Vi kan konstatera att det främst var på nummerspel och lotter vinnarna i länet plockade hem högvinsterna, säger Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska Spel Tur i ett pressmeddelande.

Tre av miljonvinsterna på Lotto föll ut som en del av Miljonregnet, som aktiverades i samband med Drömvinsten den 4 augusti.

– Då belönades de som hade 6 + 1 rätt, som egentligen skulle ha fått ungefär 45 000 kronor om det hade varit en vanlig vinstutdelning, med 1 miljon kronor. Så det var tre män i Hultsfred, Västervik och Oskarshamn som blev extra glada den dagen, säger Pierre Jonsson i ett pressmeddelande.

Även i Triss-tv fick besök av fler länsbor jämfört med 2017. Totalt gästade 11 vinnare från länet Nyhetsmorgon i TV4.

– Även dessa är fler än året innan, då det var nio glada länsbor som skrapade Triss i tv, säger Pierre Jonsson.

En av årets miljonvinnare var en småbarnspappa från Kalmar, som i januari vann drygt 3,3 miljoner kronor på Stryktipset. Han menade att vinsten skulle förenkla livet ganska drastiskt.

– Jag kan ge mina barn ett startkapital när de fyller 18 år. Det är väldigt stort för mig, berättade han i ett pressmeddelande.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar