Fredrik bygger hållbara hus: "Kundunika"

Just här på Snäckstrand ska Fredrik bygga det allra första Lenstadhuset. - Foto: Tilda Eriksson

Hans hus blir ett alternativ till alla fabrikshus som byggs.

delningar

Fredrik Lidzén från Lenstad startade upp Snäckstrands Bygg & bo AB 2016 med grundidén om att kunna leverera kompletta hus från ritning till grund till inflyttningsfärdigt hus. Sedan dess har Fredrik levererat två kompletta hus. Ett i Böda och ett på Snäckstrand i Färjestaden. Nu utökar Fredrik sitt koncept och startar upp underbolaget LenstadHus Öland.

– Idén med LenstadHus är att förtydliga konceptet. Det ska vara kundunika hus där varje hus skapas i samarbete med kunden. Kunden har en idé och tillsammans sätter vi oss och skissar på planlösning och utformning så att kunden får precis det hus de vill ha. Kunden får en kontakt hela vägen. Vi sköter allt ifrån ritningar till färdigt hus. Det blir en frihet för kunden att verkligen få det hus dem vill. Det blir ett tydligt alternativ till alla fabrikshus som byggs säger, Fredrik Lidzén.

Hela konceptet ska vara ett hållbart byggande.

– Jag tar steget ytterligare mot ett energieffektivare hus. Skillnaden från Snäckstrands Bygg & Bo AB är att husen kommer byggas med cellulosaisolering och att vi ser över ytterväggskonstruktionen så att det inte uppstår köldbryggor.. Cellulosaisoleringen har ett högt och bra isoleringsvärde som håller värmen och är samtidigt naturvänligt, säger Fredrik

På Snäckstrand ska det allra första renodlade LenstadHuset byggas upp. Det blir ett lösvirkeshus som ska stå färdigt till jul i år. Det blir en byggyta på 120 kvadratmeter och en komplementbyggnad på 30 kvadratmeter.

– Vi är inte låsta åt något håll utan kan säkra upp kvalitén rakt igenom. Varje bit monteras och byggs av oss själva. Det blir ett tydligt alternativ för alla som går och funderar på att bygga hus, säger Fredrik

FAKTA

Fredrik Lidzén

Ålder: 41

Driver: Snäckstrands bygg & bo AB och LenstadHus Öland

Yrke: Husbyggare, konstruktör i grunden.

Bor: Lenstad

Utbildning: Produktionsteknik i Falköping, 2 år.

Intressen: Bågskytte

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar