Han är ny partimedlem hos Kristdemokraterna: "Brinner för äldrefrågor"

Före detta moderaten har nu valt att byta parti.

delningar

Kristdemokraterna har sedan valet ökat med 3000 nya medlemmar i hela Sverige. På Öland finns det totalt 76 stycken medlemmar och sedan årsskiftet har partiet i Mörbylånga kommun fått in 14 nya medlemmar Totalt Under tisdagen presenterades den tidigare moderaten Per Fredriksson som ny partimedlem i partiet. 

– Han är en mycket samhällsengagerad man och jag är väldigt glad att han valt att byta parti. Han är en stor kunskapskälla som vi lyfter in i vårt politiska arbete, säger Eric Dicksson, gruppledare för KD i Mörbylånga kommun.

Per Fredriksson kommer inte ha några politiska uppdrag utan kommer finnas med i KD:s diskussionsgrupp där motioner och interpellationer lyfts.

– Jag har ett gediget politiskt intresse, är samhällsintresserad och tycker att samhället ska utvecklas åt ett visst håll, säger Per Fredriksson

Ebba Busch Thor, riksledare för KD, är en stor anledning till varför Per valde att byta parti. 

– Hon är en av de som drev äldrefrågorna vid valet och de frågorna brinner jag för. Bostäder är oerhört viktigt för de äldre. Det duger inte att bara bygga bostadsrätter. Det behövs hyresrätter också. Jag driver Wasa Seaside, äldreboendet som byggs nu i Färjestaden. Det är en enorm samhällsinsats vi gör, säger Per. 

Per lämnade Moderaterna för att han inte trivdes där. 

– Jag kan inte gå tillbaka till Moderaterna. Vi är inte ovänner på något sätt men jag trivdes inte där. Deras möten och information var inte tillräckliga för mig. En gång när kulturutredningen skulle presenteras nere på Trossen var det en moderat som kom och det var jag. Så ska det inte vara, säger Per. 

Att Öland kan bli en kommun är något som Per är fundersam över. 

– Jag är inte säker till ett Öland, är lite kritisk mot hela upplägget. Jag tycker vi borde bromsa och inleda ett samarbete med Kalmar. Det är en regionstad som vi också ska vara delaktiga till. En kommun fungerar bara om det finns 80 000-100 000 invånare, säger Per. 

Per Fredriksson och Eric Dicksson. (KD)

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar