Laddar

Han tar över snabbmatskedjan: "Kul med en ölänning"

Välkänd företagare blir ny ägare. "Känns ganska naturligt".

delningar

Ulf ska till en början driva vidare båda restaurangerna.

Snabbmatskedjan Sibylla etablerades i Borgholm för drygt ett år sedan och har drivits av Christina Svantesson och hennes företag Triangelgrillen i Borgholm AB.

Triangelgrillen försattes dock i konkurs för ett par veckor sedan och har under två veckor drivits av konkursförvaltaren. Nu har Sibylla i Borgholm tillsatt en ny ägare. Det är Ulf Jonsson, mångårig ägare av Olgas i Kalmar, som har tagit över.

– Det är riktigt kul att det blir en ölänning som får driva vidare stället. Det blir en stor utmaning, säger Ulf Jonsson till 24Öland.

Ulf bor i Färjestaden har stor kompetens inom branschen efter att ha drivit Olgas i 24 år.

– När Sibylla i Borgholm ringde till mig och frågade om jag ville ta över blev jag lite paff men det kändes också ganska naturligt i och med att jag redan driver en Sibyllarestaurang, säger Ulf.

Han har tidigare försökt att bygga ut restaurangen i Kalmar men ej fått bygglov. Nu blev det en stor möjlighet för honom att ta över restaurangen i Borgholm.

– Allt är nytt och mycket mer modernt än vad jag är van vid, med mer moderna maskiner. Det är en större restaurang och servering med 32 platser. På Sibylla i Kalmar har vi bara haft fyra platser, säger Ulf.

Alla papper och kontrakt blev klara förra veckan och från och med nu är det Ulf som driver stället.

– Till en början ska jag driva båda restaurangerna. Men samtidigt ligger fokus på att försöka få snurr på det i Borgholm och förhoppningsvis göra så att omsättningen ökar, säger Jonsson.

Relaterade artiklar