Han vill öppna ett Barbro Lindgren–bibliotek: "Idealt"

"Hon är en färgstark tant som förtjänar en egen plats här på ön", säger Himmelsbergas verksamhetschef.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Himmelsberga museum har övertagit Barbro Lindgrens utställning Loranga! Loranga! från Ekerum Resort Öland. För tillfället är utställningen nedplockad och magasinerad, något som Julius Winberg Sääf, Himmelsbergas verksamhetschef, vill ändra på.

– Vår ambition är att sätta upp den men just nu har vi ingen plats för den. Vi har egentligen 40 byggnader men alla har en egen funktion som de fyller då de har olika historiska miljöer, säger Julius.

Det finns planer om att uppföra ytterligare en lada i förlängningen på bygatan där de skulle kunna ha utställningen. Julius och Himmelsberga har även blivit erbjudna en till utställning med Barbro Lindgren. Till följd av detta finns även planer att uppföra en fysisk plats för hennes författarskap.

– Jag skulle vilja uppföra en referenshörna med hennes litteratur. Idealt ha ett bibliotek med de hon har skrivit. Familjer och skolklasser kan komma på besök och läsa hennes böcker, säger Julius.

Julius beskriver Himmelsberga som en historisk plats och en levande kulturmötesplats där Barbro Lindgrens verk skulle passa in.

– Hon är färgstark på ett kul sätt och jag tycker hon förtjänar en plats här på ön. Det skulle vara ett schysst komplement till det andra vi gör, säger Julius.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar