Han vill skapa en kreativ plats: "Hög kvalité"

Dan Sabel ska fokusera på sitt kultur & filmcenter som finns i Kastlösas gamla skola.

Platsens mervärde har betydelse.

delningar

I samband med att Magnus Bergman ska driva Alvargårdens B&B i sommar kommer ägaren Dan Sabel att fokusera mer på film- och kulturcentret som finns bredvid pensionatet i Kastlösa skola.

– Jag kommer bara fokusera på kulturcentret, eller kultur och bildningscenter som jag kallar det. Det är perfekt att Magnus tar över det andra. Hans ambitioner med ett musikställe är helt suveränt och känns hur bra som helst. Det som vi har gemensamt jag och Magnus är att vi båda vill jobba med kreativa människor som har hög kvalité, säger Dan Sabel.

Kultur och bildningscentret ska enligt Dan vara en folkbildning för allmänheten.

– Det ska vara för professionella som jobbar inom branschen. Som en slags fortbildning och det ska gå att erbjuda manusskrivarkurser till de som vill komma hit. Jag kommer kunna arrangera filmvisningar med framförhållning, säger Dan.

Platsen där kulturcentret ligger har en stor betydelse.

– Det har ett mervärde att det ligger där det ligger. Med naturen runtomkring och att man kan gå ut och ta en paus och sedan fortsätter man efter en stund. Det finns inget sådant här ställe vad jag vet i Sverige. Alla människor med ambitioner som är kreatörer ska kunna komma hit och utvecklas och bli bättre, säger Dan.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar