Här är årets nyheter på Ölands djurpark: "Äventyr och lite nytt"

Djurparken har genomgått en del förändringar inför årets säsong.

4 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Förra året var en rekordsommar för Ölands djur och nöjespark då anläggningen hade det bästa besöksantalet sedan 2001. Rekordet beräknades till drygt 300 000 besökare under säsongen. Inför årets säsong har parken en del nyheter.

– Vi har några nya karuseller. Det kommer bli lite nytt och så kommer vi flytta runt lite på attraktionerna för att det ska bli lite nya miljöer för besökarna. Dessutom har det tillkommit lite nya djurungar. Bland annat apungar, zebraföl och ringsvanslemurungar. Vi håller också på med för fullt att förändra och förbättra alla djuranläggningar inför säsongen. Dessutom pågår det underhåll över hela parken, säger Richard Berglund, driftsansvarig och alltiallo på Ölands djur och nöjespark.

De nya karusellerna är en kaffekoppkarusell för barn, en helikopterkarusell, en flygande matta som kallas för Miami Trip och en ny hästkarusell.

– Den nostalgiska hästkarusellen Dallas som funnits här i parken i flera år kommer att försvinna och ersätts istället med en helikopterkarusell som går upp tre till fyra meter upp i luften för småbarn. Sedan kommer vi få en ännu större hästkarusell med två våningar där det kommer vara hästar på nedervåningen och ovanvåningen. Det är en kopia av en karusell som står på Champs-Elysees i Frankrike, säger Richard.

Bara de senaste åren har parken genomgått ett flertal förändringar.

– Vi hade tidigare en clown i entrén men den byggdes om till en äventyrare. Det ska vara ett äventyr att komma in i parken. Många kommer att se att det har hänt väldigt mycket. Den djurparken som var här för tio år sedan är på väg härifrån.

Ölands djurpark var även först i Sverige och norra Europa att bygga 360-tunnlar till sina djur. Bland annat har mösskapucinerna, lejonen, tigrarna och getterna sådana tunnlar.

– Besökarna ska se djuren på högre höjder och se de på ett annorlunda sätt. De ska komma nära djuren men inte kunna röra de. Djuren själva ska kunna se och uppleva andra dofter än de brukar göra, säger Richard.

För några år sedan valde Ölands djurpark att plocka bort berg- och dalbanan men inom ett par år kan en ny bli verklighet.

– Vi letar efter en, men den måste vara extra speciell och stor. Men det är en ganska kraftig investering men någon gång kommer det att komma en berg- och dalbanan. Till dess investerar vi i att förbättra de andra attraktionerna, djuren och miljöerna.

Till nästa år, 2020, kommer en stor attraktion till djurparken.

– Det kommer bli en release till nästa år som blir lite annorlunda och kommer sticka ut. Dessutom kommer det tillkomma ett nytt djur, säger Richard.

Djurparken öppnar vid påsk. Badlandet och tivolit öppnar upp i juni.

– Under sommarhalvåret är det runt 200 stycken som arbetar här och resten av året drygt 20. Utan skolungdomar och medarbetare är vi inte någonting. Det är många nycklar som gör att allt fungerar.

Richard Berglund, driftsansvarig på Ölands djur och nöjespark.

Här är en del av den nya helikopterkarusellen.

Larven är den populäraste åkattraktionen på Ölands djur och nöjespark.

Äventyraren.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar