Här är Arontorps nya koncept: "Som en nykokt"

Efter 1,5 års utveckling är produkten lanserad. "Behövde göra kroppkakan tillgänglig för fler".

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Arontorps Kroppkakor har utvecklat en ny portionsförpackning med kylda kroppkakor. När kunden värmer påsen i mikron kokas kroppkakorna i sitt egna spad. Det nya konceptet har lanserats i utvalda Ica-butiker från Blekinge upp till Oskarshamn.

– Det här har jag hållit på att utveckla i 1,5 år så det är skönt att det är färdigt nu. Jag behövde hitta ett bättre sätt att värma upp en kall kroppkaka så att den skulle kännas nykokt och göra den tillgänglig för fler. Förpackningen håller 14 dagar i kylen, man ska känna att man äter en färsk produkt. Det finns inga tillsatser och ingen gas, säger Gillis Dahlström, ägare till Arontorps Kroppkakor.

Gillis Dahlström och Linus Petersson. Foto: Arkiv

Gensvaret har varit väldigt positivt och många har hyllat den nya produkten i sociala medier.

– Den är lätt att hantera och det går lätt att frakta och att värma den. Vi har fått en hel del förfrågningar om att leverera den ännu längre upp i landet, säger Gillis. 

Redan i fjol påbörjades ett försök med portionsförpackningarna då Arontorp levererades till en pop up-restaurang i Stockholm. 

– Vi gjorde en marknadsundersökning på den produkten för att se om efterfrågan fanns och vi fick verkligen ett kvitto på att det fanns. Vi kommer att fortsätta att leverera den här till Stockholm, vart är inte bestämt än. Men det blir på flera ställen, säger Gillis.

Den nya portionsförpackningen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar