Heldag med fotbollsfeber: "En stor snackis"

Lilla VM arrangeras under fredagen den 24 maj. Foto: Robert Alander

Den 14:e upplagan av Lilla VM arrangeras under fredagen.

delningar

Under fredagen arrangeras den 14:e upplagan av Lilla VM Tallhöjden i Färjestaden. Lilla VM är en fotbollsturnering för Ölands alla femteklassare och arrangeras av Ölands Bank och Ölandsbladet.

– Det här är en stor snackis bland alla ungarna och även populärt hos lärarna. Denna dagen pratar barnen redan om när de börjar skolan på hösten. Det är full uppslutning från hela Öland. Lilla VM-dagen är en av de solsäkraste dagarna och det brukar bli fantastiskt väder, säger Robert Alander, Ölands Bank.

När Lilla VM startade för 14 år sedan användes landslagsuppställningen från det riktiga VM som arrangerades under det året. Sedan dess har den uppställningen hängt i och varje femteklassare får ett land tilldelat till sig och matchställ trycks upp . Några av länderna som är representerade under Lilla VM är bland annat Spanien, Tyskland, Brasilien och Italien.

– Tanken med turneringen är att alla får vara med och röra på sig och att alla ska ha det jätteskoj. Det handlar om att spela fotboll. Det är en av de roligaste dagarna för ungarna och vi ska göra den här dagen för dem, säger Robert.

Turneringen börjar med gruppspel och fortsätter sedan med semifinal och avslutas med final. Den som vinner turneringen får en vandringspokal som skolan får behålla i ett år.

– Det kommer även delas ut ett fairplay-pris i form av tårta till det lag som skött sig finast och det är domarna som rapporterar om det. Bästa hejaklack ska utses och turneringens vinnande lag får pokalen överlämnad av Kalmar FF-spelare och dessutom får de gå på en av deras matcher, säger Robert.

Färjestadens GoIF står för fotbollsplan, domare och fotbollar under Lilla VM.

FAKTA

Lilla VM 2019

Var: Tallhöjdens Idrottsplats, Färjestaden

När: Fredagen den 24 maj

Deltagande lag: 15 stycken femteklasser från hela Öland

Första matchen är runt klockan 11.30 och sista matchen går klockan 15.30.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar