Högtidsfest i borgen: "Unikt"

Mörbylånga kommuns nationaldagsfirande arrangeras på Eketorps borg. Foto: Arkiv

Sveriges nationaldag firas på Eketorps borg.

delningar

Mörbylånga kommuns nationaldagsfirande arrangeras på Eketorps borg. Då är det även den officiella invigningsdagen av borgen.

– Vi har ju smygöppnat innan men det här är en dag då vi öppnar formellt. Nu kör vi helger fram till midsommar och sedan drar högsäsongen igång på midsommardagen och fram till den 18 augusti kör vi sju dagar i veckan, säger Stefan Ahlgren, borgchef Eketorps borg.

Under nationaldagsfirandet är Stefan Ahlgren invigningstalare och Matilda Wärenfalk, (S), kommunstyrelsens ordförande kommer hålla ett högtidstal. SydÖlands barnkör kommer även att uppträda.

– Det blir trevligt. Det som är unikt för programmet i sig är att Fornverkstan från Skäftekärr kommer hit. Det är både vuxna och barn som kommer uppträda och arrangera aktiviteter. Det är roligt att de kommer, säger Stefan Ahlgren.

Borgholms kommun arrangerar sitt nationaldagsfirande vid KaffetorpetSolliden. Här kan du läsa mer om det.

FAKTA

Mörbylånga kommuns Nationaldagsfirande på Eketorps borg 12.00-14.00 Gratis borgguidningar - Guidade turer genom både järnålder och medeltid 14.00 Nationaldagsfirande och invigningsceremoni, högtidstal av Matilda Wärenfalk (S), kommunstyrelsens ordförande 15.00 Världsarvsvandring vid Eketorps borg

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar