Hon ska locka fler turister till Öland: "Fantastiskt kul"

Tove Sundman är ny marknadsansvarig på Ölands turismorganisation. - Foto: Pressbild

Turismorganisationen nyrekryterar.

delningar

I oktober förra året blev det klart att Johan Göransson, senast på Destination Kalmar, blev ny turistchef på Öland. Nu har Ölands Turismorganisation återigen rekryterat från andra sidan sundet.

Från Göransson tidigare arbetsgivare har man anställt Tove Sundman som ny marknadsansvarig. Hon kommer närmast från en roll på Kalmar slott.

– Jag ser verkligen fram emot att få jobba med Öland som jag brinner så mycket för. Det är så mycket på gång överallt och det finns ett starkt engagemang för vår ö. Det ska bli fantastiskt kul att bli en del av detta och gemensamt göra bra saker för Öland, säger Tove Sundman i ett pressmeddelande.

Hon kommer att ha till uppgift att ansvara för den nyinrättade marknadsgruppen på ön samt "positionera Öland på de olika temaområdena" samt arbeta strategiskt för hur Öland ska "utvecklas och profileras".

– I Tove får vi en person som med sin breda kompetens och energi kommer kunna vara den som strategiskt marknadsför och kommunicerar Öland tillsammans med vårt team, framåt i den mer digitaliserade världen vi lever i. Vi får också in en person som ytterligare förstärker vårt team här på Öland och detta känns mycket bra, säger Johan Göransson.

I vintras berättade Göransson om organisationens digitala planer gällande bland annat marknadsföring och influencers.

"Vi har en idé om att starta upp en digital hemsida där besökare kan hitta alla restauranger som finns på Öland och vad som är öppet", sa Göransson då.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar