Hon skapade sitt egendesignade märke: "Omtyckta"

Hennes klänningar är de enda i sitt slag.

delningar

Kvarnholmen i Kalmar bedriver Maaret Blomqvist sin lilla butik Fleecelisa. I butiken säljer hon sin egna framtagna klänning som finns i både fleece och sweatshirttyg.

– Intresset vaknade för många år sedan. Jag ville ha en sådan klänning själv och var inne i flera butiker och letade. Både här i Sverige och utomlands. Men det fanns ingenstans. Jag tänkte att jag försöker sy mig själv en klänning i fleece. Den blev inte bra, blev stor som ett hus, säger Maaret Blomqvist.

Maaret började då leta efter någon som skulle kunna sy en sådan klänning åt henne och att hon sedan skulle kunna sälja den vidare.

– Jag hittade tyg i Båstad och ett företag i Sverige men om produktionen skulle varit förlagd i Sverige hade klänningarna blivit ännu dyrare. Till slut hittade jag en sömmerska i Vilnius, Lituaen. Jag hade inga mönster utan ritade på ett papper hur jag ville att den skulle se ut. De gjorde en prototyp i Vilnius och sedan åkte den fram och tillbaka några gånger och sedan blev det såhär, säger Maaret.

Under två år sålde Maaret sina klänningar i en webbutik men i somras kände hon att det var dags att öppna upp en fysisk butik. Fleecelisa slog upp sina portar den 1 december 2018.

– Det var inget roligt att sälja på webbutiken. Hur ska en kund veta att de är så här gosiga. Det går inte att se på en bild.

Maaret är nybliven pensionär och behöver inte livnära sig på sin butik.

– För mig är det här en hobby. Jag har inte behovet av att tjäna pengar på de. För varje klänning jag säljer tänker jag inte på att jag har tjänat pengar på dem. Det jag tänker på är att den här personen ska njuta i klänningen och gosa in sig i den. Jag stickar även sockar man kan köpa till och då blir man helgosig.

Klänningarna är de enda i sitt slag.

– Det är mitt eget märke. De är väldigt speciella och finns bara hos mig. De är också väldigt omtyckta, säger Maaret.

Framåt våren kommer klänningarna i flera olika färger.

FAKTA

Om Maaret:

Ålder: 64

Gör: Är pensionär och driver Fleecelisa. Arbetar även några timmar i veckan på mikrobiologen i Växjö.

Bor: Arontorp

Från: Vetlanda.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar