Hoppet för ett nytt hotell lever vidare

Magnus Lagerlöf, vd Ekerum Resort Öland - Foto: Karl-Oskar Karlsson

Beslutet måste vinna laga kraft först.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Hoppet för ett storhotell på Ekerum lever vidare. I den senaste debatten i kommunfullmäktige i Borgholm diskuterades den nya detaljplanen gällande hotellet, rapporterar Ölandsbladet.

En detaljplan som innehåller cirka 200 rum samt kongressmöjligheter för 400 personer och ett museum på andra sidan vägen. Hotellet ska ligga väster om vägen intill Ekerum och planen är att det ska byggas upp två spektakulära glasbroar mellan hotellet och museet. Från början var det tänkt att hotellets höjd skulle ligga på 16 meter men det har nu sänkts till 12 meter. Avståndet till närmsta granne har ökats från 8 till 20 meter.

Den nya detaljplanen godkändes enhetligt av alla ledamöterna under måndag kvällen och det ser ut som att det öppnar upp för en ny chans att bygga hotellet.

– Hotellet är av stort samhällsintresse, för kommunen och för besöksnäringen. Det kan förlänga säsongen, ge nya arbetstillfällen och mer skatteintäkter. Förhoppningsvis håller det hela vägen ut denna gång, säger kommunalrådet Ilko Corkovic (S) till 24Öland.

Denna gång hoppas Ilko att inga klagomål kommer in eller att detaljplanen ska överklagas. För att hotellet ska bli verklighet måste den vinna laga kraft först.

- Fantastiskt roligt är det och väldigt positivt att det råder ett politiskt enhälligt beslut. Det här hotellet är ett viktigt projekt för Öland. Men vi får inte ropa hej allt för mycket än utan vi får avvakta och se om det vinner laga kraft. Om ungefär fyra veckor borde vi veta om det har gått igenom eller inte, säger Magnus Lagerlöf, vd på Ekerum Resort Öland till 24Öland.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar