Hotellägaren om den nya hotelldelen: "All inclusive"

Fredrik Norén har många planer för den nya hotelldelen som ska byggas upp i parken. - Foto: Tilda Eriksson

Det nya hotellet kan bli ett boende för de äldre.

delningar

Under veckan var det varit stora diskussioner om Mörbylånga kommuns beslut att dra in matdistributionen i Färjestadens hemtjänst. Fredrik Norén, ägare till Hotel Skansen, har under ett års tid bidragit med sin hjälp och levererat mat ut till flera av sina äldre stamgäster.

– Det här med matutkörningen har ju blivit lite av en debatt och jag tycker det är viktigt att ta upp. I flera år har det varit många äldre som varit här och hämtat mat. Vi har haft många stamgäster som inte längre kan komma hit och äta längre. Därför har jag kört ut mat till gästerna. Men det är inget som jag har marknadsfört och kommer inte heller att göra det, säger Fredrik Norén. 

Det var när Fredrik levererade mat till en av sina före detta stamgäster som en diskussion kom upp om att förverkliga någon form av trygghetsboende på Hotel Skansen. Det finns redan ett planprogram på att en ny hotelldel ska byggas upp i parken där Hotel Skansen ligger och Fredrik har många tankar på att göra något för de äldre i den nya hotelldelen.

– Jag har tankar på att erbjuda någon form av trygghetsboende för de äldre på det nya hotellet. Det ska inte vara något vanligt äldreboende utan mer all inclusive så att de kan utnyttja alla våra faciliteter med spaavdelning, restaurang och allt annat som vi har, säger Fredrik Norén. 

Tanken är att det ska bli ett långsiktigt boende för de äldre. 

– Det kan bli något dyrare ekonomiskt än ett vanligt äldreboende men det är inte så ofta de har spaavdelning och restaurang där. Men har man en bra ekonomi så tycker jag att man själv ska få välja var man vill bo, säger Fredrik.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar