Hotellpärla med guldläge till salu: "Innebär stora möjligheter"

Efter 17 år har ägarna bestämt sig för att sälja verksamheten.

delningar

Sex kilometer från Löttorp med 38 000 kvadratmeter tomt, utsikt över Hornsjön, flera sportanläggningar och 18 stugor ligger Hornsjöns Pensionat & Restaurang. Så har det inte alltid sett ut på platsen, men i 17 år har de nuvarande ägarna jobbat med att bygga upp en verksamhet som lockar allt från långväga turister till sommargäster från trakten. Nu är dock en era över och paret har bestämt sig för att sälja vidare.

Lars Nilsson jobbar på HRF Förmedling och har hand om försäljningen. Han berättar att vid verksamhetsförsäljningar går intresset alltid i vågor. Hornsjöns Pensionat & Restaurang har dock något alldeles extra:

– Den stora tomten innebär stora möjligheter. Pensionatet är en pärla för de som vill satsa på verksamhet utanför storstäderna. Närheten till sjön är också fantastisk, säger han.

Försäljningen pågår just nu och den har lockat många typer av köpare, allt från privatpersoner till föreningar som vill ha en egen lokal.

– För dagen har vi ingen superhet köpare men det finns helt klart ett intresse. Vi säljer själva verksamheten men eftersom ägarna bor på området säljs även fastigheterna, berättar Lars Nilsson.

Om man är intresserad av att börja driva pensionatet redan till sommaren rekommenderar Lars Nilsson att man sätter fart med budgivning, men framtidsmöjligheterna ser olika ut beroende på hur man väljer att driva rörelsen.

– Just nu drivs det året runt men på Öland är det en betoning på sommaren och fram till skördefesten. Det är inte hela världen om man inte köper till sommaren, men Löttorp är i fokus på sommaren.

Utgångspriset som ägarna har begärt ligger på 9 495 000 kronor. Hur det kommer att stå sig är svårt att säga enligt Lars Nilsson, men han har ett tips:

– I slutändan är det marknaden som bestämmer. Med tanke på tomtens storlek och de anläggningar som finns där kan man locka besökare från en stor målgrupp, det är perfekt om man är en entreprenör som vill testa något nytt.

Foto: HRF Förmedling

Foto: HRF Förmedling

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar