I samarbete med annonsör

Hus på Öland till sommaren? Då gäller det att vara ute i god tid

delningar

Allt fler vill ha permanenta bostäder på Öland. Redan innan jul har vårens försäljningar börjat förberedas hos Svensk Fastighetsförmedling.

På Ölands bostadsmarknad råder det full aktivitet trots att vi närmar oss julhelg och ledighet. Redan nu har Svensk Fastighetsförmedling börjat förbereda husförsäljningar inför våren och allt fler har valt att vara ute i god tid.

– Vi jobbar med att förbereda många uppdrag redan nu. Folk börjar mer och mer leta efter året runt-bostäder och begreppen fritidshus och sommarstuga börjar suddas ut. Standarden höjs och många vill kunna vara i sitt hus året om, säger Philip Andersson, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling, Öland.

Köparna tänker mer permanent och väljer att ge sig ut med god förhållning. På Svensk Fastighetsförmedling märker man att förfrågningarna kommer in allt tidigare och att kraven som ställs på objekten höjs.

– Det är en jättetydlig trend. Vi märker bland annat att vatten och avloppsfrågan är viktig och att det ska vara tillgång året runt. Man vill ha kommunalt vatten och inte behöva tänka på kvalitet och mängd, säger Philip Andersson.

Den som går i säljtankar och ännu inte har kontaktat mäklare rekommenderas att agera snabbt.

– Mitt tips är att vänta inte på våren och vänta inte på att det ska bli grönt. Tyvärr gör många det och i maj eller juni kan det vara för sent. Hör av er tidigt, nu eller tidig vårkant, och få det aviserat. Ta chansen och utnyttja tiden som kommer, säger Philip Andersson.

Vad ska man tänka på som köpare?

Vill man ha något till våren så ska man kontakta oss. Redan nu fyller vi på orderboken och vi fyller på med jättebra grejer. Sen är det viktigt att vara mer proaktiv som spekulant idag, det krävs ett större engagemang. Det räcker inte att läsa annonser i tidningen längre. Man måste höra av sig och till exempel skapa bevakningar hos oss också, så att man kan få tillgång till objekten direkt när de läggs. Vi försöker jobba så kundanpassat som möjligt, säger Philip Andersson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.