Laddar

Hyresförhandlingarna är över – så mycket dyrare blir det

Så stor blir höjningen för Mörbylånga Bostads kunder.

delningar

Under hösten har förhandlingsarbetet med de nya hyressättningarna pågått för fullt över hela landet och så även med allmännyttorna i området. Förhandlingsledare Alexander KvidénHyresgästföreningen region Sydost är nöjd med årets förhandlingar.

– Det här är ett lysande exempel på att systemet fungerar. Förhandlingssystemet vi har är bra och det är de lokala förutsättningarna som bestämmer var vi landar. Det blir en hyreshöjning och det beror på den allmänna kostnadsutvecklingen samt att de kommunala taxorna höjs. Jag är nöjd med hur förhandlingarna har fungerat, säger Alexander Kvidén förhandlingsledare på Hyresgästföreningen region Sydost.

När det kommer till förhandlingarna har parterna kommit överens och förutom att man upprätthållit goda relationen så kommer det även synas på investeringar från bostadsbolagens sida.

– Bland annat kommer Kalmarhem investera i en ny webbplats där de kan utöka informationsflödet till sina hyresgäster. Många lägenheter hos de olika allmännyttorna byggdes på miljonprogramstiden. Dessa har nu ett stort behov av underhåll, avslutar Kvidén.

Utgår man ifrån en snittlägenhet som kostar 5 000 kronor per månad, blir hyreshöjningen i Mörbylånga bostads lägenheter 108 kronor per månad.

Det är den högsta höjningen i länet. Näst dyrast är Kalmarhem med 70 kronor/månad och Mönsterås Bostad och Byggebo med 50 kronor/månad.

Relaterade artiklar