Ironman kan vinna ärofyllt pris

20 kandidater är nominerade – här är datumet då vinnaren utses.

delningar

För 25:e året i följd delas Stora Turismpriset ut för att lyfta fram föredömliga insatser som har utvecklat den svenska turismen.

Priset delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism och vinnaren utses den 6 december i samband med Sveriges kommuners och landstings (SKL) besöksnäringskonferens.

- Sverige bjuder på fantastiska turismupplevelser, vilket är resultatet av den enorma utveckling som skett inom näringen de senaste 25 åren. Årets nominerade till Stora Turismpriset erbjuder kultur- och naturupplevelser med ett tydligt fokus på innovation, samverkan och kunskapsspridning som är viktiga kriterier för besöksnäringens utveckling i Sverige, säger Cecilia Schelin Seidegård, ordförande för Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism och landshövding i Gotlands län.

Bland årets 20 kandidater till Stora Turismpriset finns upplevelser som bland annat björnskådning, herrgårdsliv och Dag Hammarskjölds Backåkra. Och i den skaran finns även Ironman Kalmar - Sportalliansen Kalmar nominerade.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar