Ironmans besked: "Ekonomin är god"

Rapporter om förluster på 35 miljoner kronor.

delningar

Under förra veckan rapporterade Östra Småland om en ekonomisk kris för Ironman Sweden. Man skrev att företaget borde ha försatts i konkurs. Med andra ord att bolagets styrelse inte hade iakttagit den skyldighet man enligt aktiebolagslagen har att ansöka om likvidation hos tingsrätten.

Tidningen skrev att Ironman Sweden AB under 2017 omsatte 33 miljoner kronor och att skulden till koncernföretag var hela 21 miljoner. 2016 gick man med 31,2 miljoner i förlust och under 2017 blev det ett minus på 4,9 miljoner. Förlusterna har gjort att soliditeten för företaget under 2017 var hissnande minus 47 procent.

När 24Kalmar var i kontakt med Henrik Brovell hänvisade han till Stefan Jaeger som arbetar med pressfrågor för Ironman då Brovell inte har något ekonomiskt ansvar.

– Historien om Ironman i Sverige är en framgångssaga och Ironman Swedens ekonomi är god. Vi kommer att fortsätta bygga långsiktiga relationer med våra partner och leverantörer. Det viktigaste är att vi fortsätter att fullgöra våra åligganden enligt kontrakt och finansiella åtaganden. Men, tillsammans med lokala experter ser vi för närvarande över hur vi i framtiden ska kommunicera det finansiella läget för Ironman Sweden AB och ber om förståelse för att vi i nuläget inte kan ge ut några framtida detaljer, skriver Stefan Jaeger i en text översatt från engelska.

Som Kalmarbo behöver man inte vara orolig då?

– Nix, det behöver man inte. Sammanfattningsvis kan man säga att det inte handlar om ekonomiska problem. Det är hur man sköter det lokala bolaget i en process. Det är en stor organisation bakom som supportar så som uttalandet säger, säger Brovell.

Henrik Brovell menar att man inte behöver oroa sig inför framtiden.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar