Johansson: "Kommer kunna göra väldigt bra saker tillsammans"

Piotr Johansson (nummer 44) gjorde sin första träning med Kalmar FF under måndagen. (Nummer 29, Lumala Abdu). - Foto: Mattis Andersson

Piotr Johansson gjorde sin första träning med Kalmar FF under måndagen.

delningar

Under måndagen gjorde Kalmar FF sin första träning för säsongen 2019 på Gasten. Två grader varmt och som vanligt pinade den vind, som i folkmun kallas "Gasten-vindarna" på spelarna. Kalmar FF:s nya tränare, Magnus Pehrsson höll i träningen som innehöll mycket spel i olika format.

En av spelarna som var på plats var nyförvärvet Piotr Johansson som inför säsongen 2019 värvats från Gefle som huserar i Superettan och han var glad över att hans nya äventyr dragit igång.

– Det kändes riktigt skönt att dra igång. Det var riktigt kul och jag har verkligen sett fram emot det enda sedan jag skrev på kontraktet, säger han.

Vad har du fått för första intryck?

– Skitbra. Jag jämför mycket med Gävle, fast mycket större. Kalmar är en väldigt familjär och trevlig klubb. Det är jäkligt viktigt om man kommer utanför att man trivs direkt, men det har jag verkligen känt från första stund att jag trivs med allt och alla. Vi kommer kunna göra väldigt väldigt bra saker tillsammans.

Den nya coachen Pehrsson är inte helt främmande för Piotr som hade honom under en kort tid i Malmö.

– Det är en väldigt duktig tränare och det ska bli jäkligt kul att få jobba med honom – förhoppningsvis en längre period än förra gången. Han är väldigt noga med detaljer och jag är säker på att det kommer gå ruskigt bra.

Vad har du får målsättningar med 2019?

– Alltså, jag kommer från Superettan så personligen vill jag etablera mig Allsvenskan. Jag har snackat med Magnus och det finns en plan för mig och så länge som jag presterar är jag i laget och då är det bara att köra. Men som sagt, speltid är det viktigaste för mig. Sen är det klart att jag har personliga mål med poäng och så vidare, men först vill jag spela matcher och sedan får man ta det därifrån.

Den 23-åriga mittfältaren vill bidra med fart och fläkt och han spelar helst som högerwinger.

– Jag gillar att kunna ligga brett och kunna komma på inlägg eller genombrott.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar