Kackelstugan prisas – utsedda till årets företagare i länet

Familjen Adelstam blev årets företagare i Kalmar län. - Foto: Pressbild

Familjen Adelstam tog emot priset från landshövdingen.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

På måndagen delade landshövding Thomas Carlzon ut priset för Årets Företagare i Kalmar län. Priset gick i år till familjen Adelstam som äger Kackelstugan i Borgholm.

– Våra pristagare är en utmärkt förebild för Kalmar läns företagande och en mycket värdig vinnare som sätter såväl Öland, som Kalmar län på kartan, säger Frida Boklund, regionchef Företagarna, i ett pressmeddelande.

Juryn motiverar sitt val med att säga att Kackelstugan lyckats locka människor utanför Kalmar län att åka dit. De lyfter även fram familjen Adelstams passion och engagemang och hur de använt detta för att ta sin verksamhet till nya höjder.

Kackelstugan har växt mycket på senare år, och står bland annat bakom festivalen Dryck Öland, en ny festival som hyllar den Öländska dryckeskulturen. De har även haft fullt upp med att boka en mängd stora artister till sommarens spelningar.

– Genom att organiskt växa långsamt har man under de senaste åren utvecklat och utvidgat sin verksamhet inom flera områden och fortsätter att satsa och blicka framåt hela tiden, skriver juryn.

Tävlingen arrangeras av organisationen Företagarna. Tävlingen finns till för att lyfta och hylla landets företagare. Varje höst anordnar de en riksfinal i Stockholm där vinnarna runt om i Sverige får chans att tävla om titeln Årets Företagare i Sverige.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar