Kalmar FF lånar ut duo till Oskarshamns AIK

Adrian Edqvist och Alexander Ahl-Holmström. Fotomontage. Foto: Jonathan Näckstrand, Bildbyrån/Samuel Slättman.

Duon kommer att representera båda lagen på grund av ett föreningsutvecklande samarbetsavtal.

delningar

Under onsdagen blev det klart att KFF-anfallarna Alexander Ahl-Holmström och Adrian Edqvist kommer att lånas ut till division 1-laget Oskarshamns AIK under säsongen. Spelarna kommer att kunna representera båda klubbarna samtidigt på grund av ett så kallat föreningsutvecklande samarbetsavtal.

– Vi har spelarens utveckling i centrum och säkerställer i och med detta ytterligare möjligheter till matchspel. De är fortfarande Kalmar FF:s spelare men har möjlighet att även verka i Oskarshamns AIK under året, säger Kalmar FF:s sportchef Thomas Andersson-Borstam till klubbens hemsida och fortsätter:

– Tittar vi i backspegeln har vi haft ett bra samarbete tidigare med Oskarshamn där Lucas Hägg-Johansson gick liknande väg och nu är tillbaka som förstamålvakt i Kalmar FF. Både Adrian och Alexander har visat framfötterna under försäsongen och det är två spelare vi tror väldigt mycket på inför framtiden. Det känns bra att systemet öppnar upp för denna möjligheten att man kan verka i två klubbar samtidigt om man är född 1997 eller senare.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar