Kalmarsund avgör serien med "Fruktansvärt dålig" match

Snart kval. - Foto: Faton Pasho

FBC Kalmarsund Damer avgör nu serien och är klara för kvalspel mot SSL. Trots det är assisterande tränare Fredrik Andersson inte nöjd med dagens prestation.

delningar

Det blev vinst för FBC Kalmarsund Damer när de under söndagen gästade Röke IBK i arenan Qpoolen i Hässleholm. En viktig vinst som säkrar laget för kvalspel mot högstaligan SSL.

Matchen slutade 5-6 till Kalmarsund, men trots vinsten är assisterande tränare för FBC Kalmarsund Damer Fredrik Andersson inte nöjd.

– Det är inte den bästa matchen vi gör under säsongen. Det är fruktansvärt dåligt. Vi ska vara glada att vi kommer ifrån med tre poäng, säger Fredrik Andersson.

Sist Kalmarsund spelade mot Röke IBK så blev det minst sagt en tung förlust för Röke IBK, 13 mål släppte Röke IBK in mot Kalmarsund och matchen slutade 13-2. Idag var det långt ifrån ett liknande resultat.

Första perioden började bra för Kalmarsund. Hilma Liebgott, Emelie Rosenqvist, Rebecka Johansson och Ellen Willsund gjorde var sitt mål. Perioden slutade 1-4 till Kalmarsund.

Under andra perioden blev det svårare för Kalmarsund. Tre mål insläppta och ett mål gjort av Kalmarsunds Elise Henrichen.

– Vi vet att vi kan så mycket bättre än det här. Det känns som vi under andra perioden går ut och ställer skorna på hyllan. Sen bränner vi alldeles för många chanser också, säger Fredrik Andersson.

Tredje perioden slutar med ett mål för Röke IBK och ett för Kalmarsund, gjort av Matea Corkovic.

Fredrik Andersson berömmer spelartruppen och menar på att de har ett väldigt bra lag och det är truppens förtjänst att de nu är i kvalspel. Men en oro för hur det ska gå är han medveten om.

– Det har varit så flera matcher. Vi blir väldigt bekväma. Det ligger hos oss tränare att jobba. Det gäller att vara på tå hela tiden. Det här med att stå och hålla i bollen. Det här är något vi måste ta med oss och jobba ännu hårdare med. 

Förberedande inför kvalet har redan påbörjats och Fredrik Andersson kommer ligga på hårt under träningspassen för att ge IBK Lockerud Mariestad och Skogehalls IBK som han förmodar att de kommer kvala mot ett tufft motstånd.

– Vi har redan förberett oss. Vi kör tuffa träningspass. Fysträningen ligger kvar. Vi har hög träningsbelastning just nu. Sen när vi börjar närma oss kvalet drar vi ner den biten. Vi vill att tjejerna ska vara så väl förbereda som möjligt.

– Vi vet att de är två tuffa lag att möta. Men vi vet att när vi är bra då är vi jäkligt bra, säger han.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar