Kalmarsund kan avgöra serien: "En bra motivation"

Under söndagen kan Kalmarsunds damer avgöra serien. - Foto: Mattis Andersson

Sist vann Kalmarsunds damer med 13-2 mot Röke. Fredrik Andersson menar att den matchen nu är historia.

delningar

När Röke IBK från Hässleholm kom till Kalmar att ge sig på FBC Kalmarsunds damer åkte man på en käftsmäll utan dess like. Hem till Skåne åkte man med en brakförlust som landade på 13-2. Under söndagen väntar dock helt nya förutsättningar.

– Den matchen har vi lagt bakom oss nu. Man kan inte leva på gamla meriter. Men vi har chansen att ta hem serien imorgon om vi vinner så det är en bra motivation, säger Fredrik Andersson, assisterande tränare som för dagen har huvudansvaret.

Även om man senast i Kalmar åkte på en stor förlust så är man inte uträknade i serien. Röke ligger för närvarande på en sistaplats i tabellen men har samtidigt bara tre poäng upp till säker mark. Hemmalaget för dagen behöver poängen bra mycket mer än vad segertåget Kalmarsund gör. När 24Kalmar pratar med Fredrik Andersson om Röke så påpekar han att man fokuserar på sitt eget spel.

– De är ju nykomlingar i den här serien. Förra matchen satte vi målrekord mot dem och på pappret har vi ett bättre lag. Men jobbet krävs fortfarande i 60 minuter. Vi kommer ha fokus på vårat spel, inte deras. Det handlar om vår gameplan, säger Andersson.

Om Kalmarsund nu avgör serien så är man klar för ett kvalspel mot SSL.

Börjar man redan tänka på kvalet?

– Vi har varit klara och tydliga på det spåret att vi tar matcherna en och en för att bygga upp något inför ett eventuellt kval. Vi vill komma förberedda och kunna ha en plan a, b och c.

Matchen mot Röke spelas på söndagen med start klockan 16.00 i arenan Qpoolen i Hässleholm.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar