Laddar

Kalmarsunds damer ska ösa på "Kommer inte ha handbromsen i"

Denna gången hoppas man få jubla även mot Lindås. - Foto: Dennis Johansson

Det enda laget i sin serie som Kalmarsund tappat poäng mot kommer på besök under lördagen.

delningar

FBC Kalmarsunds damer leder sin serie med stor marginal. Trots det är man revanschsugna när Lindås Rasta IBK kommer på besök. Den kommande motståndaren är nämligen det enda laget i sin serie som man tappat poäng mot. Detta hände när man spelade 2-2 i premiären.

– Det var i premiären vi mötte de sist och då är det ju alltid lite svårt. Vi visste inte riktigt vart vi låg och så var det lite nervositet, säger huvudtränare Rasmus Bernhardsson.

Ni hade lite svårt att göra mål i början av säsongen. Får de möta ett annat Kalmarsund nu?

– Det kommer det nog bli. Vi har faktiskt blivit ganska anfallsglada men också stärkt defensiven. Vi satsar på att det ska bli en lite öppnare matchbild denna gången. Vi kommer inte hålla igen och inte ha handbromsen i.

De matcher som Kalmarsund annars tappat poäng i är mot lag som man mött från de andra serierna. Det är lag som man i framtiden kan komma att få möta i mer avgörande matcher.

Är de andra serierna överlag starkare än er serie?

– De andra serierna är jämnare. Lagen i vår serie har inte spelat dåligt mot mot lagen i de andra serierna. Det har inte varit några större resultat. Vissa bottenalg i vår serie har faktiskt vunnit mot flera topplag i den västra serien. Det är svårt att säga men jag rankar nog lagen i den västra serien lite högre. 

Matchen mot Lindås spelas i Kalmar sportcenter under söndagen. Matchstart klockan 16.00.

Relaterade artiklar