Laddar

Kaptenen vill sänka seriesuveränen: "Vi kan slå alla"

Segerskytt senast – "Ljungan" blir gärna hjälte igen när serieledarna kommer till "Lunden".

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Efter en stark vårsäsong avslutade Glömminge-Algutsrum den första halvan av serien med tre raka förluster. Efter sommaruppehållet åkte division 3-gänget på nästa smäll när man föll i ÖM-finalen mot Böda/Högby, hemmahörande i femman.

Desto bättre gick det i den första seriematchen efter uppehållet. När Hörviken gästade Glömmingelunden förra helgen var det kaptenen Johan "Ljungan" Ljungström som satte segermålet fram till 1–0.

– Skönt med en bra start på hösten. Vi har varit i gång tre veckor nu och formen känns på uppåtgående, säger han.

Under fredagskvällen väntar en svår nöt att knäcka för GAIF: de obesegrade serieledarna Växjö United kommer på besök.

– Det kändes ändå som att vi hade dem borta. De avgjorde i slutet på en tilltrasslad situation. Men sen är de seriens absolut bästa lag när de får upp bolltempot och deras passningsspel är fantastiskt för den här nivån.

Hur ska ni få stopp på dem?

– Först och främst är "Lunden" inte i bästa skick. Men sen gäller det att vi står dem och inte låter dem trilla boll. Vi behöver tajta till det lite och tuffa till oss och kämpa lika hårt för varandra som i förra matchen. Det gäller att stänga ytorna och ställa om snabbt framåt.

Något nytt uppsatt mål inför hösten?

– Nej, utan vi går in för att vinna varje match och visst vill vi vara med på den övre halvan och kriga om det. Vi kan slå alla lag om vi är på det humöret.

Mittbacken Victor Grusell är bortrest och missar matchen mot Växjö United.

Relaterade artiklar