Kaptenen visade vägen på Guldfågeln Arena: "En oerhörd lättnad"

Viktor Elm kramar om målvakten Lucas Hägg-Johansson efter segern. Foto: Suvad Mrkonjic - Foto: Bildbyrån

Viktor Elm knoppade in 1-0 i slutskedet av matchen – hyllar hemmastå: "De som är en stor del av hjärtat och själen i den här föreningen".

delningar

Kalmar FF har haft problem med att få utdelning på sina chanser i inledningen av Allsvenskan. Inför lördagens match mot Helsingborgs IF hade laget tagit åtta poäng. En seger och fem kryss. Och lördagens match såg ut att även den att få ett likaresultat. Men då klev lagkaptenen i Kalmar FF, Viktor Elm fram och frälste Kalmar FF.

– Det är givetvis jätteskönt, vi har haft flera matcher innan där vi har förtjänat att vinna men inte gjort det. Idag gör vi kanske inte en toppenmatch, men då vinner vi istället. Jag tycker att det är riktigt skönt och riktigt viktigt för oss, säger matchhjälten med hes röst.

Matchens första halvlek vad väldigt jämn men de riktigt heta målchanserna uteblev. I den andra halvleken skapades det desto fler chanser.

– Sett över hela matchen så är kanske de snäppet bättre än vad vi är till och med idag, så vi måste verkligen titta oss själva i spegeln för att rätta till vissa saker, säger Viktor Elm.

Lucas Hägg-Johansson stod för två fina räddningar och Fidan Aliti kunde rensa undan en boll strax framför mållinjen. Kalmar FF skapade också flera chanser, men det skulle dröja till den 86:e matchminuten innan det första målet kom på Guldfågeln Arena när Viktor Elm knoppade in 1-0 på en hörna.

– Det var en oerhörd lättnad framförallt. Man vet vad tre poäng betyder i den här tabellen där det bara spelas oavgjort så det var jätteviktigt och särskilt när vi får vinna på hemmaplan för första gången i år så det, känns helt fantastiskt.

Drygt 4 800 personer var på plats på Guldfågeln Arena. En lite bättre publiksiffra än vad det varit tidigare matcher. Men, precis som det varit de tidigare matcherna, har det varit bra drag på hemmastå.

– De är jätteviktiga såklart. Det är de som är en stor del av hjärtat och själen i den här föreningen. Det är tillsammans som vi ska göra det och jag vet hur mycket pengar, tid och engagemang de lägger ned så det är givetvis jätteviktigt att vi kan vinna och få fira med dem här på Guldfågeln Arena.

FAKTA

KALMAR FF – HELSINGBORGS IF: 1-0 (0-0)

Målskytt, Kalmar FF: Viktor Elm

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar